Alstersmide

Smideskonst förr & nu

Efter en dags arbete

Efter en dags smidande och annat arbete så känner man sig inte alltid så fräsch, det är då ett som är sant. Man kommer hem och även om man är nöjd med sitt arbete så är det ingen tvekan om saken – man är inte fräsch. Det är lätt hänt att man känner det som om man skulle vilja ta en osthyvel och skala av några lager hud. Nåja. Kanske inte riktigt så illa, och en osthyvel skulle nog göra lite väl ont. Men det finns alternativ att åter göra sig fräsch på så att man känner sig som en människa igen. In i duschen, och en rejäl tvagning!

Hudvård
Men bara vatten räcker inte alltid, utan det krävs också tvål och schampo, och bra sådant helst. Själv föredrar jag ekologiska hudvårdsprodukter från Fina Mig, som håller mycket hög kvalitet. De tar också det där med ekologi på stort allvar, vilket känns rätt. För en som sysslar med något så ålderdomligt som smide så tycks det mig rätt att ta hand om naturen, slå ett slag för det ålderdomliga kan man säga. Det kanske låter lite fånigt, men så är det för mig. Och det kan väl aldrig vara fel att köpa ekologiska produkter, eller hur?

Sanningen att säga så är det inte bara efter en lång dags hantverkande som jag använder Fina Migs produkter, utan det är i princip dagligen. Än så länge har jag inte tagit någon skada av det, snarare tvärtom. För den som vill hålla sig ren och fräsch så tycker jag att de borde titta närmare på vad som finns hos deras hemsida, även om de inte utför några speciellt fysiskt krävande saker.

Nå, nästa gång ska det nog bli någonting lite mer inriktat på smide, i stället för hudvård! Vi ses!

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2020 Alstersmide

Tema av Anders Norén